KUNDERFARENHETER

MASKINENTREPRENÖRER

Använder SmartDok

Petterssons Åkeri
& Entreprenad

Gick från att vara ett rent åkeri till att vara både åkeri och entreprenad

Redan 1997 startade Ingemar Ström, ägare av Firma Ingemar Ström, sitt företag i Kil

Firma Ingemar Ström AB

Genom digitalisering av dokumentation ökade Firma Ingemar Ström lönsamheten i företaget

Torbjörn i Sten & Betongteknik i Katrineholm AB

Sten & Betongteknik i Katrineholm AB

Överträffa kundförväntningar med snabba dokumentationsunderlag

MP-Entreprenad

MP-Entreprenad

Optimerar sitt företag med SmartDok efter aktiebolagsövergången

Väg & Byggnadsgrus

När Väg & Byggnadsgrus på Gotland AB lejde in närmare 100 nya arbetare i ett projekt insåg man att det tidigare sättet att hantera administrationen på var ohållbart.

LTH Traktor SmartDok

LTH Traktor AB

Med 350 anställda och 200 maskiner i drift har LTH Traktor i Kiruna verkligen sett fördelarna med digitalisering.

Svedja Gräv & Schakt

Svedja Gräv & Schakt

– Idag är det roligt att hålla på med fakturering, helt och hållet tack vare SmartDok

Svenska dmixab är ett svenskt markförstärkningsföretag

dmixab

– Det som gjorde att valet föll på SmartDok är att vi kan lösa så många uppgifter i system och att det fungerar överallt

Cat 320E

Ruskträsk Entreprenad AB

Övergången till SmartDok gynnade administrationen och företagets ekonomi

NYAB Mälardalen AB

Wester’s Group

– Vi insåg att vi var tvungen att kvalitetssäkra vår process i alla led och då kändes SmartDok som det självklara valet!

Varbergs Grävteknik dumper

Varbergs Grävteknik AB

– Anställde och expanderade – men inte inom administrationen. Det hade vi inte klarat utan SmartDok!

Karolina Gustavsson SG Maskin SmartDok

SG Maskin

– Jag har tittat på andra appar, men användarvänligheten i SmartDok är överlägsen. Jag upplever att SmartDok är utvecklat för att faktiskt passa de som arbetar med uppdraget, vilket är den stora mängden användare, och inte tvärtom.

Stråvalla Maskinstation AB grundades 1985 och drivs av Sven-Olof och Per-Erik Johansson med tjugo anställda. Företaget har efter många år i branschen byggt upp ett stort förtroende hos kunderna, som är ständigt återkommande.

Stråvalla maskinstation AB

– Det finns hur mycket som helst att använda i systemet. Och vi hittar mer och mer saker som vi använder. Häromdagen lade jag till byggdagbok och säker jobbanalys. Det finns hur mycket som helst. Och man kan följa upp allting.

God dokumentation är viktigt för norska GraveTjenesten AS för att kunna utarbeta korrekta fakturor och dokumentera ett bra arbete.

GraveTjenesten AS

– Med bilddokumentation i SmartDok är det enkelt för oss att detaljerat dokumentera jobbet som är utfört.

Kanonaden AB

– Maskinister rapporterar sin maskintid i samband med tidredovisningen, och kan även lämna in serviceprotokoll, och lastbilschaufförer använder transportmodulen för att ”regga” transporter, material och mängder.

Solliden Entreprenad sparar tid och fakturerar effektivt med SmartDok

Solliden Entreprenad AB

– Den absoluta största skillnaden mot tidigare är jag sparar oerhört mycket tid. För mig är SmartDok fantastiskt, faktiskt. Och frågar ni våra killar, så kommer ni få samma svar.

Jimmy Borgh och pappa Roland Borgh har mycket bra erfarenhet av att använda SmartDok. Appen fungerar för användare i alla åldrar. Kontroll på bränsleförbrukning.

JB Mark & Bygg AB

– Vi fick helt plötsligt statistik på hela fordonsflottans bränsleförbrukning på ett sätt vi inte haft tidigare. Ökad kontroll på kostnaden för bränsle i varje maskin, vilket leder till bättre kontroll på maskinernas totala kostnader.

Umeå Entreprenad AB

– Vi är helt enkelt imponerade av hur mycket bättre projektuppföljningen nu fungerar. Det finns aldrig några tomma fält i projektbeskrivningen, och vinsten med att använda systemet överträffar alla förväntningar.

Grunnarbeid Vest AS i Bergen har digitaliserat dokumentationsarbetet

Grunnarbeid Vest

– Vi Sparar upp till 50.000 kronor med SmartDok – i månaden. Innan företaget digitaliserades höll de på att drunkna i papper – nu är papperskaoset ett minne blott.

Att skapa är det som driver oss – vi är entreprenörer

Larsen Maskin & Transport

– Vi älskar att skapa och bygga saker, och vill lägga mindre tid på administration!

Hans Marius Eide är arbetsledare för Drange Maskins gång- och cykelvägsprojekt i norska Bergen. Eide menar att SmartDok förenklar vardagen och förbättrar dokumentationen.

Drange Maskin AS

– Det handlar om att ha kvalitet på arbetet och inte minst på dokumentationen. Att kunna dokumentera vad vi har levererat och vilka resurser vi har använt oss av. Vi dokumenterar till exempel ofta med bilder, vilka kan kopplas till projektet eller dess underprojekt.

Anläggningsarbetare Kevin Burud registrerar data i SmartDok dagligen, och tycker vardagen har blivit enklare med digital dokumentation.

Kristoffersen AS

– Jag är inte en person som gillar att jobba med dokumentation, men efter att vi fick SmartDok har jag fått en annan inställning till det.

4000 meter med stålkärnepålar ska ned i det hårda underlaget för att skapa grunden till det nya sjukhuset

Sør-Norsk Boring

– SmartDok-appen har blivit en del av arbetsvardagen för samtliga anställda och det är ett enkelt sätt att organisera samtliga uppgifter på.

Maskinentreprenaden CSP har gått från att reparera snöskotrar till att konkurrera om stora entreprenaduppdrag. Vad är framgångsreceptet?

CSP AS

– Vi kan med säkerhet säga att vi sparar pengar genom användning av SmartDok. Bara det faktum att vi nu har korrekta fakturaunderlag är tillräckligt för att kunna styrka den tesen.

Hur blir företaget framgångsrikt med ett smart digitalt hjälpmedel?

Mardahl Maskin AS

– Vi sparar åtminstone 1 till 2 manår genom användning av SmartDok. Bara licenskostnaden för SmartDok är billigare än att köpa in order- och fakturablock.

Det startade år 1855 med vattenverket för att säkra en bättre hälsa åt invånarna i Bergen. Även idag, mer än 160 år senare, är hälsa, miljö och säkerhet (HMS) Bergen Bydrifts huvudprioritet.

Bergen Bydrift AS

– Jag kan ta fram KMA-modulen i SmartDok. Där har vi bland annat skapat KMA-rapporter, RUH, SJA i digitala formulär. Denna formulärmodul är väldigt nyttig för oss.

När VG Maskin drar igång med fornminne-grävningar för Akershus kommun har de tagit i bruk ett branschanpassat rapporteringssystem. Tidrapportering, checklistor, masstransport och maskintimmar registreras nu digitalt via en app.

VG Maskin AS

– Det handlar om att vara öppen för att göra saker på ett annat sätt än det man är van vid, och faktiskt inse att det på sikt kommer effektivisera både egna arbetsuppgifter och administrativa arbetsuppgifter totalt sett.

Thor og Bjørnar Workinn AS är Tromsös äldsta maskinentreprenad. Företaget kan se tillbaka på en lång rad spännande projekt som de har utfört för både privata och offentliga uppdragsgivare sedan starten år 1958.

Thor og Bjørnar Workinn AS

– Det har varit till stor hjälp i förbindelse med HMS, dokumentation, och kvalitetssäkring av flera av våra projekt.

Norska trafikverket

Norska trafikverket

– Ju mer man får dokumenterat där och då, ju mindre efterarbete.

Waage Anlegg AS från norska Fitjar har idag 10 anställda och utför det mesta inom grävning och grundarbete innanför kommunerna Fitjar, Stord och Bømlo.

Waage Anlegg AS

– Användandet av SmartDok har betytt mycket för oss. Vi har en enklare vardag då vi har reducerat mängden med papper och listor som ska samlas in. SmartDok är tidssparande både för administration och de som arbetar ute.

Enkelt, digitalt och med full kontroll på att lagkraven blir följda.

Aktiv Veidrift AS

– KMA-modulen används till allt från registrera avvikelser till generell projektdokumentation. Våra medarbetare tycker det är enkelt och användarvänligt.