Få full kontroll över din maskinpark

Med vår lösning får du översikt över timmar, kostnader och ekonomi. Planera service, registrera fel och använd checklistor för att optimera driften.

0
Maskintimmar registrerat varje vecka i SmartDok
0
Maskintimmar registrerat varje vecka i SmartDok

Kontroll över maskinerna och vad som har fakturerats

 • Undvik oväntade extrakostnader

  , få koll på bränsleförbrukningen och öka maskinernas livstid.

 • Få betalt för varje timme, dokumentera maskintimmar på projekt för en enkel och exakt fakturering.
 • Spara stora kostnader, få påminnelser och upptäck brister i tid med vår checklistfunktion.

Förebyggande maskinunderhåll

 • Få besked om periodiskt underhåll och inspektion av fel och brister, som EU-kontroller eller årliga kontroller.

 • Registrera maskin- och arbetstimmar samtidigt.
 • Använd bilder och checklistor för enkel dokumentation.
 • Dokumenterar kilometerställning och registrerar noteringar samt felmeddelanden.
 • Strukturera upp din maskinpark genom att kategorisera och favoritmarkera dina maskiner.

Enkelt att kombinera med fler moduler

 • Samla all maskindokumentation på ett ställe.

  Se historik, manualer, fakturor, EU-kontroll, certifikat och mer.

 • Exportera maskintimmar via integration till redovisningssystem såsom Fortnox eller Visma eEkonomi.
 • Använd resursplaneraren för att planera användandet av maskiner.
0%
Av alla som använder maskin & servicemodulen använder tidrapportering
0%
Av alla som använder maskin & servicemodulen använder KMA
0%
Av alla som använder maskin & servicemodulen använder tidrapportering
0%
Av alla som använder maskin & servicemodulen använder KMA

Kontakt oss för gratis demo

SmartDok används i dag av 3.750 små och stora bygg- och anläggnngsföretag.

Jag utför gärna mer komplicerade projekt i trängre utrymmen där maskinparken kommer till sin rätt. SmartDok gör det sen lätt att hålla isär olika projekt samt få bättre underlag för vilka material som använts inför faktureringen.

Mattias Pettersson, MP Entreprenad

– Jag har stenkoll på hur många timmar maskinerna går, hur mycket diesel det går. Jag har aldrig provat något annat i och för sig, men jag kommer aldrig byta.

 

Per-Erik Johansson, Stråvalla Maskinstation

Inte helt övertygad ännu?
Kika in dessa funktioner!

Ta bilder på problemet med din mobil. Ladda upp bilderna till SmartDok, skriv en kort beskrivning (valfritt) och spara. Använd sedan bilderna för att dokumentera tillsammans med övrigt innehåll,

SmartDok kan du enkelt koppla maskintimmar till projekt. Detta ger dig en fullständig överblick över hur mycket tid varje maskin har använts i olika projekt, vilket är avgörande för korrekt fakturering och projektledning.

SmartDok gör det enkelt att hålla maskineriet i toppskick. Med servicelinjer får du automatiska påminnelser när det är dags för en tjänst, baserat på antal timmar, datum eller körsträcka. Detta säkerställer att underhållet utförs i tid, vilket kan förlänga maskinernas livslängd och minska risken för kostsamma stillestånd.

Verkstadsorderfunktionen gör att du effektivt kan hantera fel och servicebehov. Registrera fel, beställ service och håll koll på reparationshistorik – allt på ett ställe. Detta ger dig bättre kontroll över underhållet och hjälper till att minimera stilleståndstiden

Detta gör det lättare att hitta rätt maskin när du behöver den, och ger dig en bättre överblick över vilka maskiner som finns tillgängliga för olika uppgifter.

I SmartDok kan du tilldela maskiner till specifika avdelningar. Detta ger en tydlig överblick över vilka maskiner som hör till vilka avdelningar, vilket kan vara användbart både i planeringssyfte och för den ansvariga.

I SmartDok kan du enkelt ställa in aviseringar så att utvalda personer informeras om händelser relaterade till specifika maskiner.

Det kan vara allt från felmeddelanden och behov av verkstadsbeställningar, till servicepåminnelser och checklistor som ska utföras. Genom att anpassa aviseringarna per maskin säkerställer du att rätt person aviseras vid rätt tidpunkt. Detta effektiviserar kommunikationen, minskar stilleståndstiden och säkerställer att maskinerna får nödvändigt underhåll vid behov. Du kan till exempel välja att meddela mekanikern när en maskin behöver service, eller projektledaren när en maskin har ett fel som kan påverka framstegen.

Med denna funktion får du bättre kontroll över din flotta och kan snabbt vidta åtgärder när problem uppstår.

I SmartDok kan du enkelt markera dina mest använda maskiner som favoriter. Genom att klicka på stjärnikonen bredvid maskinnamnet kommer dessa maskiner alltid att visas högst upp i listan när man väljer en maskin. Detta sparar tid och gör det ännu enklare att registrera timmar, rapportera fel eller utföra andra åtgärder relaterade till de maskiner du använder mest.

I SmartDok kan du registrera inköpsdatum för varje enskild maskin. Detta ger dig en enkel överblick över maskinparkens ålder och kan hjälpa dig att planera uppgraderingar och byten på ett mer effektivt sätt.

Genom att hålla koll på inköpsdatumen kan du identifiera maskiner som närmar sig slutet av sin livsläng. Detta ger dig möjlighet att budgetera för nya maskiner i god tid och undvika oförutsedda utgifter.

Bedöm om äldre maskiner bör ersättas med nyare modelle. Nyare maskiner kan ofta vara mer effektiva, pålitliga och ha lägre underhållskostnader.

Planera förebyggande underhåll genom att känna till maskinernas ålder, kan du anpassa serviceintervallen och säkerställa att maskinerna får nödvändigt underhåll i rätt tid. Genom att använda inköpsdatumet som ett verktyg i fleet management kan du säkerställa att du alltid har en uppdaterad och effektiv flotta som möter dina behov..

Med SmartDok-appen på din mobil har du alltid din maskinpark i fickan! Oavsett var du befinner dig har du full tillgång till maskinöversikten och alla funktioner i SmartDok. Det betyder att du kan registrera timmar och utför andra uppgifter direkt från byggarbetsplatsen eller verkstaden. Du behöver inte gå tillbaka till kontoret för att uppdatera information.

Kontrollera snabbt maskinens historik, manualer eller annan dokumentation. All nödvändig information är tillgänglig med några få knapptryckningar. Rapportera fel eller beställ service omedelbart, detta minskar stilleståndstiden och säkerställer snabbare lösningar på eventuella problem.

Få aviseringar om servicebehov eller felmeddelanden direkt på din mobil så att du snabbt kan vidta åtgärder och undvika onödiga förseningar.

Med SmartDok-appen blir flotthanteringen ännu enklare och effektivare, var du än är.

I SmartDoks Maskinmodul finns många funktioner för att underlätta service och underhåll av maskiner, men också en funktion för att registrera bränsle varje gång en maskin fylls på. Det innebär att varje maskin får en digital bränslerapport där du kan se vem, när, vad och hur mycket en maskin fylldes. Vilket i sin tur kan ge en komplett bränslerapport över företagets alla fordon.

Kontakt oss for gratis demo

SmartDok brukes i dag av 3.750 små og store bygg- og anleggsbedrifter.