Dmixab utför markförstärkningsprojekt i hela norden

Svenska dmixab är ett svenskt markförstärkningsföretag med många års erfarenhet inom kalkcementpelare och masstabilisering, en av få aktörer i Sverige inom sitt område.

När dmixab behövde hitta ett användarvänligt och tidsbesparande system som kunde underlätta vardagen föll valet på SmartDok.

Företaget bildades 2006 och består idag av 60 medarbetare varav omkring 40 arbetare ute på fältet. Dmixab utför markförstärkningsprojekt i hela norden vilket gör administrationen omfattande, berättar Martin Svensson, arbetschef på dmixab.

Vi jobbar mycket med omfattande infrastrukturprojekt, som är utspridda över hela norden, vilket gör det extra viktigt att ha ett enkelt system som håller ihop det och möjliggör att vi kan jobba tillsammans mer effektivt. Det ska inte spela någon roll om du är i Oslo eller Karlskrona, vi ska kunna arbeta i samma system, säger Martin.

Dmixab utför markförstärkningsprojekt i hela norden vilket gör administrationen omfattande
Dmixab utför markförstärkningsprojekt i hela norden vilket gör administrationen omfattande

– Med SmartDok kan vi lösa många uppgifter i system och det fungerar överallt

Efter att ha gjort en utvärdering av olika system kände dmixab snabbt att SmartDok var det bästa valet utifrån deras behov.

Dmixab utför markförstärkningsprojekt i hela norden vilket gör administrationen omfattande

– Med SmartDok kan vi lösa många uppgifter i system och det fungerar överallt

Efter att ha gjort en utvärdering av olika system kände dmixab snabbt att SmartDok var det bästa valet utifrån deras behov.

SmartDok var det bästa valet

Efter att ha gjort en utvärdering av olika system kände dmixab snabbt att SmartDok var det bästa valet utifrån deras behov, och sedan augusti 2021 har företaget använt SmartDok för all sin dokumentation och administration, berättar Martin vidare.

– Det som gjorde att valet föll på SmartDok är att vi kan lösa så många uppgifter i system och att det fungerar överallt.

– Nu använder vi ett och samma system för alltifrån tidrapportering, KMA-dokumentation, maskin och service, dokumenthantering, varuförbrukning till kompetensöversikt.

SmartDok har en stor bredd vilket utmärker sig från andra system på marknaden.

Bättre kontroll på våra projekt och maskiner

Martins främsta arbetsuppgifter är att vara med från anbudsskedet och kontraktsskrivningar och sedan lägga ut arbeten på platscheferna som driver projekten samt att ha det övergripande ansvaret för planering av arbeten, personal och maskiner, berättar han.

Den största skillnaden mot tidigare är att jag och mina kollegor sparar mycket tid med hjälp av SmartDok som vi annars lagt på administration och vi har bättre kontroll på våra projekt och maskiner, berättar Martin.

– I förlängningen kan tiden vi sparar omsättas till andra viktigare saker. Förhoppningsvis bidrar det även på sikt till högre lönsamhet.

dmixab maskiner

– Det har blivit roligt att sköta papprena!

Svedja Gräv & Schakt använder även SmartDoks KMA-modul för dokumentation och lägger in mycket bilder från de olika projekten för att ha till hjälp i framtiden. Att valet föll på just SmartDok är Henrik väldigt glad för idag. Dels för att appen som är så pass lättarbetad var specificerad mot branschen, men också för att Svedja Gräv & Schakt fått bra mycket bättre siffror sedan de började använda programmet. 

– SmartDok känns som ett företag som jobbar mycket med utveckling. De nöjer sig inte utan rättar till så fort man har synpunkter, de uppdaterar och kommer med nya lösningar hela tiden.

– Jag skulle absolut rekommendera SmartDok, jag gör redan det till alla i min bransch. Resultatet nu efter tre år är att vi skulle bli galna om vi gick tillbaka till att använda transportsedlar. Jag är så glad, tänk att det har blivit roligt att sköta papprena.” 

Ta kontakt med oss i dag så hjälper vi dig att komma igång med vårt digitala system, SmartDok.

Se hur SmartDok kan göra ditt vardagliga arbete smartare