Egenkontroller direkt i mobilen. SmartDoks app.

Kvalitetssäkring och egenkontroller i SmartDok

Egenkontroller är ett viktigt moment för att säkerställa kvalitet och säkerhet i bygg- och anläggningsprojekt.

Genom att ha strukturerade rutiner för egenkontroller kan bygg- och anläggningsföretag minska risken för fel, undvika dyra misstag och säkerställa att alla krav och regler följs. Med en digital lösning som SmartDok blir egenkontroller enklare att genomföra och följa upp.

Vad är egenkontroller och varför är de viktiga?

Egenkontroller i byggbranschen innebär att arbetsledare eller ansvariga på byggarbetsplatsen genomför regelbundna kontroller för att säkerställa att arbetet håller rätt kvalitet och följer de lagar och regler som gäller. Det handlar om att upptäcka problem i tid och i många fall är egenkontroller ett krav.

Varför använda egenkontroller?

Med SmartDoks egenkontroller, som ingår i vår KMA-modul, blir det enkelt att hantera alla kontroller direkt via din mobil, surfplatta eller dator. Hos oss får du möjligheten att lägga in egenkotroller i forumlärbyggaren.

KMA-modulen erbjuder även andra användbara funktioner för att säkerställa en trygg och kvalitetssäkrad arbetsplats, såsom riskbedömningar, avvikelsehantering och dokumentation av ÄTOR.

Genom att samla alla dessa viktiga funktioner i ett och samma system får du full kontroll över byggprojektens säkerhet och kvalitet.

Vad är fördelarna med att använda digitala egenkontroller?

  • Du sparar tid, egenkontroller kan fyllas i digitalt och laddas upp i systemet direkt från arbetsplatsen, vilket minimerar den administrativa bördan.
  • Du kan lägga din dokumentation i trygga händer, alla dina egenkontroller lagras centralt och kan enkelt återfinnas vid revisioner eller inspektioner.
  • Du får full koll på varje kontroll, det blir tydligt vem som har genomfört kontrollerna och när de utfördes, vilket gör det lättare att följa upp och säkerställa att allt är i ordning.

Se hur SmartDok kan förenkla ditt vardagliga arbete