Med SmartDok dokumenterar du bland annat timmar, transport och avvikelser i en och samma app

Är du trött på att behöva förhålla dig till flera olika system för att dokumentera företagets data? Lösningen är bara ett musklick bort!

Bygg- och anläggningsbranschen har de senaste tio åren blivit en industri där man tvingats förhålla sig till flera olika system i vardagen. Ofta på grund av nya lagkrav eller då företaget vill digitalisera verksamheten.

Resultatet har ofta varit investeringar i flera system som inte nödvändigtvis skapat en enklare vardag för varken användarna ute på projekten eller för administrationen.

Många system – ineffektivt och dyrt

Det finns många delar av verksamheten som kan digitaliseras för en bättre arbetsvardag. Här är 10 vanliga funktioner som många företag använder sig av genom flera olika system.

Allt i en app

Som tur är finns det en lösning för dig som önskar att jobba effektivare och inte minst spara pengar på systeminköp samt minimera tidsåtgången till internutbildning.
SmartDok är skapat för bygg- och anläggningsbranschen och innehåller moduler som kan beställas oberoende av varandra. Samtliga funktioner finns i en och samma app, och i ett och samma system.

– Vi har hela tiden jobbat för att göra vardagen enklare för användarna, och att samla alla funktioner är både ekonomiskt fördelaktigt och inte minst användarvänligt, säger Steffen Nerdal, vd för SmartDok AB.

Och om man enbart vill använda tidrapportering och transport till exempel?

– Det är det som är det geniala med SmartDok. Då kommer du som användare enbart se dessa moduler, och dess funktioner. Önskar man t.ex. KMA i tillägg, läggs den funktionen till så fort beställningen är genomförd, berättar Nerdal.

SmartDok

Med SmartDok dokumenterar du bland annat timmar, transport och avvikelser i en och samma app

Betala inte för mer än som behövs

Att ha nödvändiga funktioner samlade under ett paraply är både enklare för användarna ute på byggarbetsplatsen, och för de som hanterar lön och fakturor .

– Tänk dig att sitta i en grävmaskin och registrera arbets- och maskintimmar i samma registrering. Därefter till exempel registrera avvikelser i KMA/Dokumentation-modulen i samma app. Det är detta som gör SmartDok unikt och genialt, säger Nerdal.

Samma fördelar gäller för de anställda i administrationen som dagligen jobbar med SmartDok via dator. Allt i ett och samma system.

Nu kan du kopiera en fil till ett obegränsat antal mappar på både företags-, projekt- och maskinnivå!

Med färre antal system att förhålla sig till blir jobbet enklare både på projekten och inte minst i administrationen.

Nöjda kunder

SmartDok har i dag tusentals av kunder som registrerar sin data dagligen i både Sverige och Norge. Responsen vi får från våra användare är att systemet hjälper dem att förenkla vardagen, samt att SmartDok sparar dem tid och pengar.

Här är några av omdömena från våra kunder:

– Maskinister rapporterar sin maskintid i samband med tidredovisningen, och kan även lämna in serviceprotokoll, och lastbilschaufförer använder transportmodulen för att ”regga” transporter, material och mängder. Kanonaden Entreprenad AB

– Våra arbetsrapporter och timspårningen på de olika projekten är i ordning nu och lätt att hantera tack vare SmartDok. Värt att nämna är att vi genom att använda SmartDok också har ökat vårt företags värde för våra kunder. Matison Enterprise

– Bakgrunden till att det är så väl mottaget, är att allt finns på mobilen. Vi använder systemet ute på byggena. Det ger stora vinster då vi sparar tid i hela kedjan. Peab

– Vi fick helt plötsligt statistik på hela fordonsflottans bränsleförbrukning på ett sätt vi inte haft tidigare. Vips, så får vi ökad kontroll på kostnaden för bränsle i varje maskin, vilket leder till bättre kontroll på maskinernas totala kostnader. JB Mark & Bygg

Sarah Hektor hos Kanonaden Entreprenad AB.

Vårt huvudfokus har varit en lösning via mobiltelefon som gör det enkelt för både användaren och byggherren att komma igång, säger Kanonadens HR-chef Sarah Hektor.

Se hur SmartDok kan förenkla ditt vardagliga arbete