Samarbeid for Sikkerhet i bygg og anlegg (SfS BA)

Förbättrad inloggning och säkerhet i Personalliggaren.

Från och med den 27 maj 2024 kommer projektkoderna som används till inloggningen via Personalliggaren-appen att bytas ut.

Den 27/5 kommer projektkoderna som används till inloggningen via Personalliggaren-appen att bytas ut. Detta görs vid övergången till en ny app med syfte att förenkla inloggningen för de som ska logga in på ett projekt, samtidigt som det medför en del säkerhetsförbättringar.

Förändringen innebär också att vi lanserar möjligheten att skanna projekten via en QR-kod, vilket gör det ännu enklare och snabbare att mata in. Denna förändring påverkar inte de personer som användare Personalliggaren via SmartDok-appen.

Vad innebär det för dig med befintliga projekt?

De som redan arbetar på ett projekt kan fortsätta att jobba på som vanligt. Kopplingen till projektet är redan etablerad och behöver inte ändras på.

Däremot kommer nya personer som ska logga in på projektet att behöva använda den nya projektkoden. Koden finner ni både via appen och webben i projektdetaljerna, där den kallas ”UE-kod”. På webben kan du också skriva ut kod och instruktioner för detta. Vid utskriftsläge syns både QR-koden och bokstäverna till projektets inloggning. De personer som ska logga in på projektet kan då alltså välja om de vill skanna QR-koden eller mata in projektets bokstavskod manuellt.

Spännande nyheter är på gång!

En ny app har precis lanserats! Appen kommer att byggas på med funktioner och moduler, likt den nuvaranade appen. Mer information om den nya appen, SmartDok 2.0 kommer längre fram.

Ladda ner den redan nu för att vara redo vid övergången:

Se hur SmartDok kan göra ditt vardagliga arbete smartare