SmartDok förbättras varje vecka genom frekventa uppdateringar

Att installera mobilens programuppdateringar är också en viktig förebyggande åtgärd.

SmartDok förbättras varje vecka genom frekventa uppdateringar

Programvaruleverantörer uppdaterar ständigt sina appar. Detta är ett gott tecken som innebär att appen ständigt utvecklas.

För de användare som inte har aktiverat automatisk uppdatering av appar på sin telefon har många förmodligen märkt en stadig ström av uppdateringar av SmartDok-appen. Detta kan verka lite tjatigt i en hektisk vardag.

Vi tog ett snabbt prat med Rune Haddal, R&D-chef i SmartDok, och fått svar på några frågor om frekvens och orsak.

Är det nödvändigt att ha uppdateringar så ofta?

– På SmartDok vill vi anpassa oss till våra kunders behov och önskemål. Produkten är under kontinuerlig utveckling där fel ständigt korrigeras, nya funktioner läggs till och där befintliga funktioner utökas och förbättras. Detta är något vi vill att våra användare ska få åtkomst till så snabbt som möjligt, därför uppdateras vår app ofta.

Det känns som att SmartDok uppdateras oftare än tidigare, eller hur?

– Ja, vi har valt en strategi för att få ut allt nytt kontinuerligt snarare än att ta det mindre ofta och i större bitar.

SmartDok-appen har hittills i år uppdaterats i genomsnitt en gång i veckan, vilket innebär att vi har haft många nyheter och förbättringar som har kommit ut för alla våra användare.

Rune Haddal, R&D Manager i SmartDok

Rune Haddal, R&D Manager i SmartDok är glad att SmartDok-appen ständigt utvecklas.

Säkerheten är viktigast

Att installera programuppdateringar är också en förebyggande åtgärd. Utvecklare som skapar datorprogram och mobilappar är bara människor och gör misstag som alla andra. Därför kommer det alltid att finnas fel, så kallade buggar, i alla programvaror. Våra utvecklare arbetar ständigt med att upptäcka dessa buggar och implementera uppdateringar som fixar dem.

En annan anledning till att det är så viktigt att korrigera dessa fel är att de också kan komma i form av säkerhetshål, och dessa kan utnyttjas av hackare.
Nuförtiden går det lyckligtvis till stor del automatiskt. Uppdateringarna laddas ner och görs redo i bakgrunden, och du får veta när den är klar och kan välja att installera eller skjuta upp den. Då är det viktigt att du inte dröjer för länge. Ju snabbare du uppdateras, desto säkrare blir du.

Se hur SmartDok kan förenkla ditt vardagliga arbete