Digitalisera KMA-arbetet.

Hur ser egentligen en KMA-plan ut?

Med en tydlig KMA-plan slipper du alla pärmar och papper. Allt finns samlat i Appen och på datorn.


En KMA-plan bör innehålla en detaljerad beskrivning av hur man ska säkra kvalitet, miljö och arbetsmiljö i ett projekt.
Planen kan vara skapad för att passa fler projekt som ett företag arbetar med eller ett specifikt byggprojekt. Men exakt vad en KMA-plan bör innehålla kan skilja sig lite. Det viktiga är att den innehåller de tre aspekterna i KMA och beskriver hur projektet ska hanteras och följas upp.

– KMA-planen brukar efterfrågas av uppdragsgivaren/byggherren och är en integrerad plan för företagets Kvalitets-, Miljö- och Arbetsmiljöarbete. – Gunilla Mattsson, Certway.

I SmartDok kan du att skapa din KMA-plan med hjälp av mallar i form av checklistor och formulär som beskriver egenkontrollerna som behöver göras. Detta för att dokumentera och säkerställa att alla krav och åtgärder blir genomförda som planerat. Samt att det förebyggande arbetet blir dokumenterat och gjort.

smartdok avvik kvalitestavvik

Anpassa checklistorna, spara och använd sedan vid kontroll direkt på plats.

Fyll i enkelt i din KMA-plan

Några av de populära funktionerna som finns i skapandet av dessa är möjligheten att dra och släppa element till dokumenten, fylla i informationsfält som kan kopplas till varje enskild formulärelement samt att det finns ett brett utbud av de olika formulärelementen.

Fördelen med checklistan är att den finns redo att användas direkt i SmartDok-appen när du är ute på ett projekt. Du kan enkelt markera varje punkt när du gör din kontroll och lägga till kommentarer eller bilder om det behövs. När du är klar kan du enkelt spara din lista och all dokumentation direkt i SmartDok-systemet. Då håller du allt snyggt och lättillgängligt för framtiden samtidigt som du genomför ett bra KMA-arbete.

KMA-planen skapar möjligheter!

Önskar du även att bli ISO-certifierad är våra KMA-planer gjorda i samarbete med Certway, vilket gör att de håller kraven för detta. Certway är ledande experter inom just KMA och hur man arbetar med det, därför kan du räkna med att dina projekt håller rätt standard med hjälp av våra enkla mallar vi tagit fram tillsammans.

Se hur SmartDok kan göra ditt vardagliga arbete smartare