Från tråkiga arbetsuppgifter till enkel dokumentation

Visst älskar vi alla att bygga, konstruera och skapa nya saker? Men det finns en sida av byggbranschen som många finner tråkigt, även om det är av yttersta vikt – dokumentation och rapportering. Det är här SmartDok kommer in i bilden.

Bygg- och anläggningsbranschen är känd för sina stora projekt, avancerade konstruktioner och detaljerade planer. Men bakom alla dessa byggverk ligger det också en stor mängd administration, dokumentation och rapportering. Det kan kännas överväldigande och ibland kanske lite tråkigt, men som vi vet är det nödvändigt.

Det är just här som SmartDok kommer till undsättning. Genom att digitalisera och förenkla dessa uppgifter gör SmartDok det möjligt att lägga mer tid på det vi verkligen brinner för – att bygga!

"Anton, Ida, Alfred och Emil tillsammans med deras kollegor ger SmartDok tummen upp! Med hjälp av appen blir varje arbetsdag på byggarbetsplatsen smidigare och mer produktiv

Anton, Ida, Alfred och Emil tillsammans med deras kollegor ger SmartDok tummen upp! Med hjälp av appen blir varje arbetsdag på byggarbetsplatsen smidigare och mer produktiv.

Smarta funktioner för en effektiv arbetsdag

Innan vi går vidare, rekommenderar vi att du tittar på videon högst upp på sidan för en visuell representation. I filmen möter vi karaktärerna Anton, Ida, Alfred och Emil. Här är en närmare titt på hur SmartDok hjälper dem i deras respektive roller:

Anton: Som en byggarbetare är Anton ofta först på plats. Tack vare SmartDok-appens Geofence-funktion påminns han automatiskt om att logga in i personalliggaren när han anländer till byggarbetsplatsen. Efter att ha avslutat ett grävarbete använder Anton SmartDok-appen för att ta en bild av sitt arbete och fyller sedan i en checklista. Med denna metod blir jobbet färdigdokumenterat på nolltid, vilket möjliggör för honom att snabbt gå vidare till nästa uppgift.

Ida: Ida, en arbetsledare, står ofta inför utmaningen att hålla koll på vem som är på arbetsplatsen. SmartDok ger henne en realtidsöversikt, vilket är speciellt viktigt i nödsituationer eller när hon behöver sammanställa rapporter för myndigheterna, till exempel Skatteverket. Eftersom alla i företaget använder SmartDok-appen har hon full koll på projektet. Timmar registreras för både medarbetare, underentreprenörer och maskiner vilket ger ett komplett underlag för både löner och fakturering.

Alfred: Inom byggsektorn är förändringar och uppdateringar vanliga. När Alfred, som jobbar med formsättning av grunden, behöver uppdaterade ritningar, blir han inte försenad av gammal information. Istället får han de nyligen uppdaterade ritningarna direkt i SmartDok-appen. Detta minskar risken för misstag och håller byggprocessen på rätt spår.

Emil: Att leverera material som grus till en byggplats kräver också dokumentation. Med SmartDok kan Emil registrera leveransens detaljer direkt i appen, inklusive typ av material, fordon som används, sträcka, väntetid och till och med mottagarens signatur. Detta skapar ett komplett fakturaunderlag, vilket smidigar processen både för Emil och bokföringsteamet.

Här har ni Emil. Han ska leverera ett lass grus.

Här har ni Emil. Han ska leverera ett lass grus. Med SmartDok-appen registrerar han leveransen. Bilden av appen är en illustration och kanske inte representerar det exakta utseendet.

Säkerhet och kontroll i fokus

Som du kan se i videon högst upp på sidan, säkerheten på byggplatsen är av yttersta vikt. I byggboden upptäcks ett scenario där ett räcke saknas. Istället för att skapa en pappersbaserad avvikelse, dokumenteras problemet snabbt i SmartDok’s KMA-modul.

Denna modul är inte bara en avvikelsesrapporteringsverktyg. Den stöder också riskbedömningar och innehåller en handbok som ger råd om hur man jobbar på ett tryggt och säkert sätt.

Checklista

Anton blev precis färdig med ett grävjobb. Han tar en bild och fyller i en checklista i SmartDok-appen. Då är jobbet färdig-dokumenterat och han kan gå igång med nästa jobb. Bilden av appen är en illustration och kanske inte representerar det exakta utseendet.

En komplett lösning

Med SmartDok kan du förvänta dig full översikt över projektet. Timmar, både för anställda, underentreprenörer och maskiner, registreras vilket ger ett komplett underlag för löne- och fakturaprocesser.

Så om du letar efter ett sätt att göra din arbetsdag inom bygg- och anläggningsbranschen både smartare och enklare, är SmartDok lösningen. Efter allt, varför skulle du spendera mer tid på tråkiga uppgifter när du kan bygga något fantastiskt istället? Med SmartDok, blir det enklare än du någonsin trott möjligt.

Eftersom alla i företaget använder SmartDok-appen har hon full koll på projektet. Timmar registreras för både medarbetare, underentreprenörer och maskiner vilket ger ett komplett underlag för både löner och fakturering.

Använder SmartDok med framgång

Lär känna några av våra kunder som förenklar sin vardag genom att använda vårt system. Här hittar du kanske lite inspiration till hur du också kan göra vardagen enklare med ett digitalt system.

Se hur SmartDok kan förenkla ditt vardagliga arbete