Jenny Fogelberg, ägare till Fogel Mark & Trädgård, omfamnar digitala lösningar som SmartDok och Fortnox för att optimera sin verksamhet

Jenny Fogelberg, ägaren och operativa chefen för Fogel Mark & Trädgård AB, delar sin historia om att driva ett framgångsrikt landskaps- och trädgårdsföretag. Med 14 anställda och två års verksamhet i ryggen har Fogel Mark och Trädgård skapat ett gott rykte inom sin bransch.

Företaget, beläget i Sverige, erbjuder omfattande tjänster inom trädgård och landskapsarkitektur, både för privat och offentlig sektor. Jenny betonar att de är med sina kunder hela vägen: 

– Ibland anlägger vi bara, sedan vill kunden sköta själv, en del kunder vill att vi anlägger och sedan också hjälpa dem att sköta miljön. Så det är lite efter kundens önskemål, säger Jenny.

Med en passion för utomhusarbete och en talang för den konstnärliga sidan av landskapsarkitektur, uppskattar Jenny variationen i arbetsuppgifter och möjligheten att skapa hållbara miljöer för framtiden. Detta är värderingar som hon delar med sin personal och som håller teamet samman.

Digitala lösningar har gjort en stor skillnad

Men att driva ett sådant företag är inte utan sina utmaningar. Att hålla reda på alla kunder, faktureringar och jobb kan bli komplicerat, särskilt när man arbetar på olika platser. Det är här som digitala lösningar har gjort en stor skillnad för Fogel Mark & Trädgård.

– Det blev tillslut svårt att hålla reda på alla kunder och all fakturering, papper och penna försvinner ju så lätt, så det var en av de största anledningarna till att jag valde att skaffa SmartDok, förklarar Jenny.

SmartDok, en molnbaserad plattform, har hjälpt Jenny och hennes team att effektivt organisera sin verksamhet. De kan logga in med mobilen för att se vad de ska göra, och de kan hantera sina scheman, arbetsorder och projekt, samt logga viktig kundinformation. Detta har dessutom lett till att företaget sparar pengar genom att inte missa några faktureringsunderlag.

Enklare fakturering

I en nyligen utveckling, har Jenny nu integrerat SmartDok med Fortnox, en annan digital plattform, vilket ytterligare förenklar faktureringen och sparar ännu mer tid.

Jenny noterar hur digitaliseringen av verksamheten har eliminerat tidigare problem med pappersbaserade system:

Papper och penna dödar. I mitt förra bolag hade jag 15 anställda och de satt med papper och penna och man försökte tyda vad som var skrivet på varje underlag. De problemen försvinner helt med en app, så det förenklar ju jättemycket. 

Hon beskriver hur de tidigare hade svårt att skriva ner detaljer om varor som jord, växter, kantstål, bevattningsartiklar och mer i dåligt väder. Nu kan personalen enkelt logga dessa detaljer i appen, vilket säkerställer att inget blir bortglömt vid fakturering.

En av Fogel Mark & ​​​​Trädgårds medarbetare i full gång med förbättring av en trädgård.

Registrerar allt i en användarvänlig app

– Vi jobbar ute i alla väder och då blir det ibland svårt att skriva om det är regn. Men nu när vi registrerar allt i appen blir det mycket lättare. Om man står i ösregn och försöker skriva med en bläckpenna på papper blir det väldigt svårt att anteckna. Idag är en trevlig dag när solen lyser, men så ser det ju tyvärr inte alltid ut, förklarar Jenny.

Några av de anställda har även tagit steget fullt ut till digitalisering genom att använda iPads, vilket ger dem större format att arbeta i och som uppskattas mycket.

Kostnaden för SmartDok betalar sig själv

Att gå digitalt har visat sig vara en enorm hjälp för Fogel Mark & Trädgård, och Jenny tror att kostnaden för SmartDok betalar sig snabbt med alla fördelarna det ger. För Jenny och hennes team innebär det mer tid till att göra det de älskar mest – att skapa vackra och hållbara utomhusmiljöer.

– Med 14 anställda som är hos flera kunder varje dag så blir det snabbt väldigt mycket pengar om något underlag glöms eller tappas bort. Jag anser att kostnaden för SmartDok betalar sig själv fort med alla de fördelar som det ger, avslutar Jenny.

I en värld där digitaliseringen fortsätter att förändra hur vi gör affärer, illustrerar Fogel Mark & Trädgård hur teknik kan användas för att effektivisera arbetsflöden, spara tid och pengar, och till och med bidra till att skapa en mer hållbar framtid.

Se hur SmartDok kan göra ditt vardagliga arbete smartare