Ökad lönsamhet med SmartDok

SmartDok-appen gör din arbetsvardag enklare. Appen, som kan användas både på telefon, surfplatta och dator, ger dig tillgång till en rad funktioner som förenklar arbetet.

Undrar du hur din firma kan slippa krångligt pappersarbete, få en bättre verksamhetsöversikt och framförallt öka lönsamheten? Svaret stavas SmartDok

SmartDok är ett digitalt system som tagit bygg- och anläggningsbranschen med storm. Det digitala systemet, inklusive appen och den elektroniska personalliggaren, har snabbt blivit en naturlig del av vardagen för tusentals företag och är nu mer Skandinaviens mest använda branschlösning.

En enklare vardag med ett digitalt system

SmartDok-appen gör din arbetsvardag enklare. Appen, som kan användas både på telefon, surfplatta och dator, ger dig tillgång till en rad funktioner som förenklar arbetet. Tack vare att hela systemet är digitalt slipper du krångligt pappersarbete och du sparar således både tid och pengar. Systemet erbjuder en rad olika funktioner som förenklar ditt vardagliga arbete.

Med modulen Tidrapportering registrerar du timmar var som helst, när som helst, på telefon, läsplatta eller dator. Enkelt, snabbt och du slipper pappersarbete. Den digitala lösningen förenklar även för lönekontoret, då mindre tid behöver läggas på administrativt arbete i form av hantering av löne- och fakturaunderlag.

Ett av många svenska företag som valt SmartDok för sin tidrapportering är Gävle-företaget Pierre Entreprenad AB, som främst inriktar sig på arbeten inom tung industri.

– Vi valde SmartDok för att det var den leverantör som stämde bäst överens med våra krav på en tidrapporteringsapp. Samt att den verkade vara lättanvänd och pedagogisk, säger Therese Murhagen, kommunikatör på Pierre Entreprenad AB.

En annan av systemets främsta funktioner är ID06-ackediterade Personalliggare. Modulen uppfyller kraven för elektronisk personalliggare, vilket det sedan 2016 är lag på i Sverige. Personalliggaren är både smart och enkel – samt helt gratis om ditt företag använder en av de nio andra modulerna i systemet.

– Vårt huvudfokus har varit en digital lösning som gör det enkelt för både snickaren och byggherren att använda personalliggaren. Med vår digitala ID06-lösning kan du enkelt registrera dig in via din mobiltelefon eller via regboxen när du anländer till byggarbetsplatsen, och registrera dig ut när du lämnar för dagen, säger Steffen Nerdal, vd på SmartDok.

I samband med registrering av ID06-kort vid ankomst och hemgång skickas data via webben till ditt SmartDok-system, där du enkelt och smidigt via din dator eller surfplatta kan ta fram en närvarorapport som Skatteverket kan komma att kräva vid ett eventuellt kontrollbesök.

Förbättrad översikt

Det digitala systemet gör inte bara vardagen enklare, utan bidrar också till en förbättrad översikt över din firmas verksamhet. Du kan följa produktion av timmar i realtid, vilket ger en uppdaterad översikt över både timmar och kostnader. Med modulen verktygsöversikt får du en fullständig överblick av firmans verktyg, inklusive de som finns på lager, projekt eller är på reparation, medan du med modulen Maskiner och service får kontroll över din maskinpark.

– Vi började med systemet för att använda ID06 Personalliggare-modulen, men insåg snabbt att det förenklade vår lönehantering och att vi även, efter tio år i branschen, faktiskt kunde få koll på våra dieselkostnader på varje fordon, säger Jimmy Borgh, vd på JB Mark & Bygg.

Enkelt att komma igång

En av många fördelar med SmartDok:s digitala system är användarvänligheten. Detta gäller även vid uppstart, där SmartDok hjälper dig genom hela processen, från start till mål.

– Systemet är ett mycket användbart verktyg för vår verksamhet. Vi har möjlighet att effektivisera och kvalitetssäkra många viktiga processer. Dessutom är vi oerhört nöjda med användarvänligheten av tjänsten, avslutar Lotta Jansson på Solliden Maskin AB.

Se hur SmartDok kan förenkla ditt vardagliga arbete