Den nya funktionen som gör att du kan rita och skissa – på ritningar eller ett blankt ark

Här kommer rit- och skissfunktionen. Redan redo att användas av alla med KMA-modulen.

Tusentals formulär och checklistor skickas in dagligen via SmartDok, allt från enkla avbockningslistor till avancerad dokumentation av arbetsmoment. I många fall finns det behov av att beskriva en situation eller ett situation – fram till nu har du haft valet mellan att bifoga bilder eller skriva en kommentar.

Den 1 november 2021 lanserade vi en ny funktion vi har kallat Ritning/skiss. Detta nya formulärelement låter dig skapa ett separat fält i formulärmallen där avsändaren antingen kan skissa något på en tom bakgrund eller rita på en förutbestämd bakgrund som du har angett, t.ex. en planlösning eller ritning.

Insändare kommer att få möjlighet att rita och markera med fem olika färger, samt kunna lägga till text med samma färgval. Eventuella fel i skisserna kan enkelt korrigeras med en ångra-knapp och en separat raderingsfunktion (soptunnan). Varje ritnings-/skissfält kommer även att ha ett eget kommentarsfält för ytterligare information (max 250 tecken).

Den färdiga skissen/ritningen kommer att vara en integrerad del av det inlämnade formuläret, och kommer givetvis även att finnas på PDF-kopior.

Den nya formulärfunktionen är tillgänglig för alla som har KMA-modulen i SmartDok.

Hur använder du den nya funktionen?

Följ dessa enkla steg för att komma igång:

  1. Skapa en ny formulärmall eller revidera en befintlig mall och lägg till ett ritnings-/skissfält via formulärbyggarens meny.
  2. Bestäm om fältet ska vara tomt eller om du vill lägga till en bakgrund. Bakgrund läggs till genom att trycka på Redigera-knappen och välja en bildfil du har på din PC. Format som stöds är PNG, JPG och TIFF.
  3. Publicera det nya formuläret så att det är tillgängligt för anställda.
  4. Se till att alla anställda som ska fylla i detta formulär via mobilen har uppdaterat till lägsta version 4.11.51 av SmartDok-appen. Den tidigare versionen av appen kommer inte att fungera på formulär med ritfält. Fylls formuläret i via webben, behövs ingen uppdatering.

TIPS: För att kunna rita och skissa med bästa noggrannhet bör du förse de anställda med pennor med silikonspets.

Se hur SmartDok kan förenkla ditt vardagliga arbete