Med SmartDok blir din vardag mycket enklare, och risken för ekonomiska överraskningar som kan skada ditt företag blir näst intill eliminerade.

Varför SmartDok är så värdefullt för en bygg- och maskinentreprenör

Hur mycket kostar det för en maskinentreprenör på att jobba med papper och penna? Och hur funkar de här digitala systemen?

En maskinentreprenör lever på att fakturera för utförda jobb. Det spelar ingen roll om projekten är lite eller stort, att ta betalt för allt jobb till rätt tid är kanske ett underskattat problem. Det finns så många delar som ska tas med i underlaget, och utmaningarna är flera.

Perfekta administrativa rutiner

Hur ska man dokumentera alla maskintimmar? Och alla vanliga arbetstimmar? På olika underprojekt, med olika priser baserat på vilken typ av jobb det är? Och hur är det med material – eller ÄTOR? När gjordes vad? Vart har du foton på jobbet? Blev det några avvikelser?

Även om man har ”perfekta administrativa rutiner” i företaget och allt blir nedskrivet och loggat, räknar många företag med att dom lägger ner en timme per anställd i handpåläggning -varje månad.

Listor ska transporteras till kontoret, renskrivas. Något till lön, annat till fakturering. Sen ska det stämmas av med arbetsledare och projektledare. Telefonen ringer fram och tillbaka. Timmarna går. Till slut faller allt på plats. Kunden får en faktura (allt för sent), och ingen är riktigt säker på om allt blev helt rätt.

Hur mycket kostar en så här manuell handpåläggning?

Ett företag med 6 anställda som använder SmartDok är glad för betala 11.000 per år:
“När andra säger ’elvatusen för något man kan göra gratis!’, säger jag ’det som förr tog 4 timmar i veckan, tar 1 timme i månaden. 500 kr i timmen på det, det blir en besparing på 90 000 om året.”

5 fördelar med digital tidrapportering i bygg- och anläggningsbranschen

Hade detta företaget haft 24 anställda hade dom fått en besparing på 360.000 per år. Mer än en kvarts miljon.

Ett system som hjälper dig med få hela processen i realtid kan underlätta enormt mycket. Hur fungerar ett sådant system och vad är fördelarna?

Läs mer i Entreprenad.com

Med SmartDok blir din vardag mycket enklare, och risken för ekonomiska överraskningar som kan skada ditt företag blir näst intill eliminerade.

Se hur SmartDok kan förenkla ditt vardagliga arbete