Vad är hemligheten bakom anläggningsmässans framgångar?

Hans-Erik Kristensson från Live Business Media Group Sweden AB här med appen som hjälper dem att organisera showen.

Vad är hemligheten bakom anläggningsmässans framgångar?

Entreprenad Live har på kort tid blivit den föredragna byggnadsmässan i Sverige. Fokus på aktörerna och inte minst ett bra logistiksystem är ett av många framgångskriterier

– Vårt jobb är att serva branschen och vi gör mässan för branschen. Vi är nöjda när kunderna är nöjda och det var de verkligen i Göteborg under årets mässa, säger Hans-Erik Kristensson från Entreprenad Live.

Mässan i Göteborg var den femte i raden för arrangören bakom Entreprenad Live, som växlar mellan att arrangera mässan i Skåne och i Göteborg. Årets version blev den överlägset största av dem alla mätt i både antal utställare (200) och besökare (10 472).

– Både utställare och besökare öser lovord över mässan och det känns riktigt riktigt bra. Det här sporrar till att utveckla mässan ytterligare.

Växer i betydelse

Entreprenad Live växer i betydelse för den svenska entreprenadbranschen.

– Vi får fler och fler trogna kunder som medverkar när vi arrangerar mässan i Skåne och Göteborg. Vårt regionala perspektiv med en komplett mässa med demo/provkörning slår igenom mer och mer, berättar Hans-Erik.

– Vi kommer med flera nyheter framöver och har en långsiktig plan med mässan, avslöjar han.

Använder app för att styra upp logistiken

En av framgångsfaktorerna till mässan är en app på mobilerna, för kontroll och ledning av logistiken.

– Det är omfattande logistik vid in- och utflyttning. Väldigt viktigt för oss att kunna hantera många olika kunder och ärenden under stor tidspress, berättar Peter Eriksson i Entrepenad Live

Entreprenad Live har implementerat den populära SmartDok-appen som är skapad just för bygg- och anläggningsbranschen, för att hantera all in- och utflyttning av gods till Entreprenad Live 2018.

– Lösningen fungerade väldigt bra och vi får en direkt sammanställning utan att behöva sammanställa papper från många olika maskinförare, säger Peter.

Bra rykte och duktig support

Hur kom det sig att Entreprenad Live valde att använda denna app?

– Ryktet på marknaden om att vara en bra, robust och flexibel lösning och den personliga och vänliga relationen hos medarbetarna på SmartDok, fällde avgörandet.

Att leverera ett bra system är en sak, att kunna hjälpa kunden en annan. Det har Peter fått erfara att SmartDok kan sin sak.

– SmartDok-folket är problemlösare, det uppskattar vi och gör att vi kan fokusera på vårt.

VD Steffen Nerdal från SmartDok AB

VD Steffen Nerdal från SmartDok AB försäkrar sig att Entreprenad Live är nöjda kunder.

Vad kan vi vänta oss nästa år?

På mässan i Skåne den 12-14 september 2019 kan man förvänta mycket. För det första så ligger Ring Knutstorp perfekt för de skånska entreprenörerna. Branschen har nära till mässan.

– Vi kommer också ha utvecklat området med ny mässlayout och bättre markförhållanden. Provkörningsmöjligheterna ökar ännu mer och jag tror att man kan förvänta en hel del nyheter från Bauma-mässan som går under våren 2019.

– Våra ledord för mässan är affärer, inspiration, relation och kunskap. De parametrarna är ledord för oss när vi skapar våra mässor.

Då är det bara att börja se fram emot nästa års mässa. Intresseanmälan.

Se hur SmartDok kan göra ditt vardagliga arbete smartare