KMA-plan

Att vara hantverkare och hålla sina följare uppdaterade på de senaste projekten

Vem är Alexander?

Alexander Bore är en norsk sociala medie-profil och erfaren hantverkare med över 14 års erfarenhet och jobbar på Totalrenovering AS i Tromsø.

Han delar med sig av livet som hantverkare på både Instagram och TikTok, där han heter “Snekkerbore”.

Variation och utmaningar i arbetet

Variation, en bra arbetsgivare, många spännande utmaningar och givetvis mängden olika verktyg gör att Alexander Bore älskar sitt jobb som hantverkare. Men även hur varje dag blir en produktiv dag av skapande där utvecklingen går att följa dag efter dag.

– Det bästa med att vara hantverkare är att ha en otroligt varierad vardag och att ständigt bli utmanad, berättar Alexander.

– Att kunna lämna jobbet och se att jag har producerat något under dagen är väldigt viktigt för mig, säger han.

Våra kollegor i Norge var och träffade Alexander ute på ett uppdrag i Ersfjorden, som ligger i Tromsø kommun. På projektet är det han och Håkon Olaisen som håller på att totalrenovera ett hus. Ett betydande projekt som kräver mycket erfarenhet och kunskap.

Alexander Bore, norsk hantverkade som jobbar deltid med sociala medier

– Det som också gör det extra spännande är att det ibland dyker upp oväntade saker, särskilt vid renoveringar. Man vet aldrig vad som finns bakom en vägg, vilket kan innebära att man måste ändra planerna helt.

Kan man ha för många verktyg?

Alexander använder många verktyg som hjälper honom i vardagen, och SmartDok är ett av de verktyg han använder dagligen för att förenkla arbetet.

– Jag tycker det är härligt att använda alla olika verktyg. De utvecklas ständigt och det kommer alltid något nytt och smartare, säger han.

Alexander visar upp flera verktyg som gör hans vardag mer effektiv, som en lätt cirkelsåg, en speciell hammare, laserverktyg och diverse elektriska skruv- och mätinstrument.

– Jag har många smarta prylar som gör jobbet roligare!

För att registrera arbetstid, KMA i checklistor, hålla koll på verktyg och elektroniska Personalliggare, använder han en och samma app.

– SmartDok är ett viktigt verktyg för oss. Det gör dagen mycket enklare!

Totalrenovering AS har använt SmartDok sedan 2011. Som hantverkare är Alexander beroende av ett pålitligt och effektivt system. För honom är det väldigt viktigt att hans data är säkrad och att informationen är i trygga händer.

– Det är enkelt att använda appen för att registrera var verktygen befinner sig och vilka som är tillgängliga, säger Alexander.

Nöjd arbetsgivare & nöjda kunder

Som hantverkare representerar Alexander sitt företag vid alla uppdrag.

– Nöjda kunder är det viktigaste. Kunderna förväntar sig ett bra resultat och hög kvalitet från en professionell aktör som oss. För när vi som hantverkare levererar bra, kommer kunderna tillbaka!

En nöjd arbetsgivare är också en motivationsfaktor. Alexander beskriver att det finns en anledning till att han har arbetat på samma arbetsplats i 14 år. Han är nöjd med företaget och känner att arbetsgivaren är nöjd med hans arbete, något som han beskriver skapar en gemensam trygghet.

Totalrenovering är ett mångsidigt företag med cirka 60 anställda. Sedan starten har företagets idé varit enkel – genom att leverera de flesta kompetenser ska de vara en mångsidig aktör som kan hjälpa kunden i sin helhet. Därav namnet Totalrenovering.

Motiveras av att ha lärlingar

Totalrenovering AS är också bra på att ta in lärlingar för att ge dem den praktik och kunskap de behöver. För dem är det inte bara ett sätt att dela med sig av kunskap utan de gynnas också av att ha lärlingar. Alexander beskriver hur det bidrar till att vara social, de kan ta lärdomar av dem och hur de kan lära ut.

– Det är givande att vara instruktör för lärlingar. Hittills har jag haft sex stycken i olika åldrar.

– Det är stort att följa dem fram till att de är färdigutbildade. Det är ett fint ögonblick!

Se hur SmartDok kan göra ditt vardagliga arbete smartare