Har du en bra översikt över maskin- och fordonsparken, samt service-intervallerna? Låt SmartDok ha översikt och kontroll över dina maskiner och fordon

Tänk dig att kunna reducera maskinskador med hjälp av god dokumenterad uppföljning, som leder till stora besparingar och inte minst förenklar reklamationsprocessen gentemot maskin-leverantörer. Maskinmodulen är som allt annat i SmartDok – lätt att använda, lätt att gilla.

Kontakta SmartDok och beställ maskin- och fordonsmodulen.

Varför använda Maskinmodulen i SmartDok?

  • Skaffa dig en bättre översikt och kontroll över egen maskinpark
  • Med maskinmodulen i SmartDok får du påminnelser om periodvisa underhållsarbeten, periodvisa fordonskontroller och fel/brister (till exempel EU-kontroller eller ordinära årliga kontroller)
  • Registrering av maskintimmar på specifik maskin och specifikt projekt möjliggör fullständig kontroll
  • Det ger dig en god dokumentation på felanmälningar, anmärkningar och bränsleförbruk.
  • Du kan kombinera formulär- och bildmodulen med maskinmodulen. Detta ger dig möjligheten att tillknyta eller fylla i formulär mot maskinerna.

En full översikt över maskinerna leder till ökad ekonomisk vinst.

Läs hur anläggningsprogrammet på det norska gymnasiet Fauske använder SmartDoks maskinmodul.

– Maskinmodulen i SmartDok är ett nyttigt verktyg för oss. Periodvisa underhållsarbeten samt fel och brister med verkstadsuppehåll dokumenteras enkelt. SmartDok hjälper oss att kvalitetssäkra att våra elever disponerar godkänd utrustning. SmartDok ger även våra elever nödvändig digital kompetens för modern verkstads- och anläggningsdrift, säger Lars Holmefjord i Verkstadsplaneraren OS.

Läs hur norska Waage Anlegg AS använder maskinmodulen

– Vi använder maskinmodulen. Vi har serviceriktlinjer för maskinerna och får därmed med oss när service skall utföras, samtidigt som vi får det dokumenterat, säger Inge Andreas Waage om användningen av SmartDok.

Waage ger också ett exempel på hur företaget behandlar beställning av drivmedel.

– Hos Waage Anlegg har vi en person som är ansvarig för beställning av diesel. Han dokumenterar mängden diesel under dieselförbruk i SmartDok varje gång han beställer diesel. På så sätt kan vi i administrationen alltid ha kontroll över vad som är beställt, utan att ringa ett enda samtal, säger han.

Gymnasielinjen har 30 maskiner att använda. Här är eleverna framför en av flera grävmaskiner.

Gymnasielinjen har 30 maskiner att använda. Här är eleverna framför en av flera grävmaskiner. Foto: Fauske Gymnasium

Se hur SmartDok kan förenkla ditt vardagliga arbete