smartdok visma

Ascella SmartDok AB blir Visma SmartDok AB.

I juni blev det klart att Visma gick in som majoritetsägare i SmartDok AS

Visma SmartDok AB är ett helägt dotterbolag till SmartDok AS, vilket innebär att Visma nu äger majoriteten av både norska och svenska bolagen.

Norska SmartDok har varit en ledande aktör inom byggbranschen i över 10 år med sina 50 000 användare. Med detta förvärv är allt redo för Visma SmartDok att utmana de mer etablerade aktörerna på marknaden i Sverige också.

– I Sverige har organisationen varit relativt liten hela tiden, man har försökt växa försiktigt. ”En nöjd kund i taget är vad det handlar om”, säger Steffen Nerdal, vd för Visma SmartDok AB.

–Vi har hittills gjort allt vi kunnat för bygga en bas av nöjda kunder. Med Visma på tåget kommer några stora förändringar, och några lite mindre.

Varför Visma?

En av de främsta anledningarna till att SmartDok ville samarbeta med just Visma, var att Visma i det stora ville låta SmartDok att köra sitt race. Visma har följt SmartDok ett tag och har insett att företagen redan drivs bra både i Norge och Sverige.

– En del av vår strategi är att behålla strukturen, förklarar Steffen Torp, chef för Visma Software. Torp är nu styrelseordförande för både norska och svenska företaget.

– Jag tror att vi står inför spännande diskussioner, vilken hastighet ska vi lägga till på olika marknader, vilka finansiella muskler behövs för att få SmartDok ut till de mest möjliga kunderna och så vidare, fortsätter Steffen Torp.

Kombinationen av att SmartDok behåller sin vinnande formel, med att Visma träder in och stärker företaget ekonomiskt, tekniskt och nätverksmässigt kan vara avgörande för SmartDok när de befäster sin position som det bästa systemet i Norge och Sverige. VD Nerdal tror att svenska kunder kommer att dra nytta av följande.

Les hele saken i Entreprenad

Se hur SmartDok kan förenkla ditt vardagliga arbete