Snart lanseras formulärmallssidan i ny design och med flera nya funktioner

Med den nya formulärmalls-sidan får du bättre filtrering, överblick och projektanpassade formulärmallar

Den nya formulärmalls-sidan ger bättre filtrering och överblick. Dessutom skapar vi en ny sida för formulärmallar i projektmenyn som ger projektledaren en bättre överblick över vilka formulärmallar som är kopplade till projektet.

Denna uppgradering gäller då för de kunder som idag har KMA/Dokumentation och/eller KMA Pro.

Vad är bättre?

Våra utvecklingsteam arbetar ständigt med att förenkla vardagen för dig som kund. Med den nya mallsidan blir följande saker enklare:

  • Bättre filtrering och möjligheten att anpassa sidan efter dina behov
  • Möjlighet att se datum för senaste ändring, vem som ändrade + eventuell ändringskommentar i tabellvyn
  • Bättre översikt på tidigare versioner av formulärmallarna
  • Möjlighet att projektanpassa formulären
  • Mer behörighet för projektledare

Ny sida för formulärmallar i projektmenyn

I samband med implementeringen av ny sida för formulärmallar, lanseras även en ny sida för formulärmallar i projektmenyn.

Detta ger projektledaren (arbetsledare och projektadministratörer) en överblick över formulärmallar som är kopplade till projektet. Den här sidan har samma design och filtreringsmöjligheter som huvudsidan för formulärmallar. Dessutom:

  • Projektledaren kan välja att inkludera flera formulärmallar i projektet
  • Formulärmallar kan projektanpassas. En separat projektversion av formulärmallen skapas då som projektledaren kan anpassa i formulärbyggaren. Dessa ändringar kommer inte att påverka den ursprungliga formulärmallen på företagsnivå

Länka formulär till projekt

För att kunna använda den nya sidan för formulärmallar i projektmenyn, måste en koppling mellan formulär och projekt finnas.

KMA

Det här alternativet fungerar så att du måste länka formulärmallar till projekt för att kunna fylla i dessa på projekten. Fördelen med detta är att du har större kontroll över vilka formulärmallar som används, så att du slipper använda formulär på projekt som inte är relevanta.

Hittills har nackdelen varit att endast administratörer har kunnat redigera dessa kopplingar. Detta kommer att ändras med den nya formulärmallssidan på projektmenyn, eftersom projektledaren (behörighet arbetsledare eller högre) har tillgång att redigera vilka formulärmallar som ska finnas tillgängliga.

För att aktivera möjligheten att koppla formulär till projekt, kontakta support (ingen extra kostnad). Om du redan har aktiverat detta kommer du idag att kunna se en underpost i KMA/Dokumentation-menyn som heter « Projektanslutning «.

Se hur SmartDok kan förenkla ditt vardagliga arbete