För att företag i bygg- och anläggningsbranschen ska lyckas krävs smarta beslut och lösningar. 

Kanonaden skapar en rondell i Tranås

Kanonaden Entreprenad AB föredrar digital tidsregistrering. Foto: Lasse Sørnes

För att företag i bygg- och anläggningsbranschen ska lyckas krävs smarta beslut och lösningar. Smart dokumentering är därför en av stöttepelarna i en framgångsrik organisation.

Detta insågs tidigt uppe i Nordnorge och ett smart digitalt dokumenteringsverktyg började växa fram – SmartDok. Idag är det digitala systemet, inklusive den elektroniska ID06 personalliggaren, det mest använda digitala systemet i Skandinavien inom bygg- och anläggningsbranschen. Fokus på smarta lösningar genomsyrar hela SmartDok, så som digital tidsregistrering, transport- och maskinuppföljning, HMS/formulär med GPS-spårade bilder och nöjdhetsgaranti.

Digital tidsregistrering ökar lönsamheten

Tidsregistrering har i många år varit lika med slarvigt ifyllda A4-block och krångliga Excel-dokument. Det var således något av en revolution för bygg- och anläggningsbranschen när digital tidsregistrering introducerades – en revolution ledd av SmartDok. Bygg- och anläggningsföretag över hela Sverige har tack vare digitaliseringen av tidsregistrering kunnat effektivisera administrationsarbetet vad gäller bland annat registrering och attestering, vilket i sin tur lett till att firmorna kunnat öka lönsamheten i sina projekt.

– Sättet vi sparar administration på i alla led tillsammans med möjligheten till att enkelt följa upp tid i projekt och närvaro i projekten är de största fördelarna med SmartDok., säger Sarah Hector hos Kanonaden Entreprenad AB.

Elektronisk personalliggare förenklar vardagen

smartdok id06 personalliggare

Med företagets digitala ID06-lösning kan användaren vid ankomst enkelt registrera sig i byggarbetsplatsens personalliggare via sin mobiltelefon, för att sedan registrera sig ut i samma digitala personalliggare vid hemgång

SmartDok erbjuder, som ID06-ackrediterad leverantör, ett digitalt ID06-system som uppfyller Skatteverkets lagkrav på obligatorisk registrering i personalliggare vid byggarbetsplatser.

Med företagets digitala ID06-lösning kan du vid ankomst enkelt registrera dig i byggarbetsplatsens personalliggare via din mobiltelefon, för att sedan registrera dig ut i samma elektroniska personalliggare vid hemgång. I tillägg är den elektroniska personalliggaren helt gratis för SmartDoks kunder.

– Vårt huvudfokus har varit en lösning via mobiltelefon som gör det enkelt för både användaren och byggherren att komma igång med ID06-systemet. Att införa elektronisk personalliggare ska både vara motiverande och enkelt, och framför allt ska det inte kosta företaget något, berättar Steffen Nerdal, vd hos SmartDok AB.

Formulär med GPS-spårade foton

I SmartDok-systemet kan du i KMA-modulen enkelt göra egna checklistor och formulär. Du kan även lägga till GPS-spårade foton, vilket förenklar och förbättrar dokumentationen av fel och avvikelser. Dessutom kan du skapa och anpassa formulär för din verksamhet, vilket säkerställer att formulären passar för just din firmas behov, jämfört med ett standardiserat KMA-/ kvalitetssäkringssystem.

– Vi har jobbat med KMA-Modulen i SmartDok en längre tid. Vi tycker den är genial och enkel. Användandet av formulären har blivit enkelt och medför en bättre dokumentation. Jag kan verkligen rekommendera SmartDok, säger Alf Christian Losvar på Harald Nilsen AS.

Nöjdhetsgaranti minimerar risken för felinvesteringar

Inte nog med att SmartDok både förenklar arbetet och ökar lönsamheten genom smarta lösningar, företaget erbjuder dessutom en nöjdhetsgaranti som försäkrar dig mot en felinvestering, om det mot förmodan skulle visa sig att det digitala systemet inte passar ert företag.

– Många köper ett system och upplever att de spenderat mycket pengar på något som inte lever upp till förväntningarna. När du väljer vårt system har du en nöjdhetsgaranti, vilket innebär att du får pengarna tillbaka om systemet inte lever upp till dina förväntningar, avslutar vd Nerdal.

Relaterat innehåll

Här är mer innehåll du kanske gillar.

Tillbaka till nyheter

Relaterat innehåll

Här är mer innehåll du kanske gillar.

Tillbaka till nyheter

Kontakta oss för en demo

SmartDok används för närvarande av 3 000 små och stora byggföretag.

Boka demo